12-10-2023

Письменник і військовий розповів дітям про творчість і боротьбу

Максим Парфіненко  - родом із Костополя. Активний учасник подій Майдану, ветеран російсько-української війни, боєць ЗСУ. Відомий своїм дебютним романом «Майже війна: обміть», над яким працював 8 років. Це історія про життя, війну, кохання, про почуття, єдність та віру в перемогу.

Перші дитячі твори письменник написав для свого сина Артема. Зокрема, казка Максима Парфіненка «Дивовижі чарівної липи» увійшла до збірки «Тато читає». Книга була видана в рамках проєкту «Тату почитай», який 2022 року реалізувала Рівненська обласна бібліотека для дітей.

Днями письменник та військовий зустрівся з читачами двох обласних книгозбірень: бібліотеки для дітей та бібліотеки для молоді.

Спільно читали уривки творів, а ще військовослужбовець розповів дітям про те, як під час війни прокидається бажання творити: писати картини та книги. Максим Парфіненко поділився історіями з життя на фронті. Особливу увагу звернув та те, наскільки важливим є питання мови у вихованні патріотів.

«Якщо росіянин одягне вишиванку, то в ньому впізнають росіянина після того, як почують російську мову», - вважає письменник і військовий.

Також Максим Парфіненко закликав молодь вести здоровий спосіб життя, цікавитися історією та культурою свого народу, рідного міста та області.

Фото з інформаційних ресурсів Рівенської обласної бібліотеки для дітей та Рівненської обласної бібліотеки для молоді