15-09-2023

Підстанціям обласної екстренки надійдуть генератори від МОЗ

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Юрія Білика.

Таке доручення регіони отримали від Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Резервні джерела живлення закуплені коштом державного бюджету. Скільки саме їх потребують підрозділи обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, підприємство має повідомити профільний департамент ОДА. Відповідно до цього і буде сформований запит.

Як пояснив перший заступник голови Рівненської ОВА, голова постійної комісії обласної ради з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Сергій Подолін, сьогодні всі медичні установи області мають бути готові до можливих ризиків та кризових ситуацій в енергетиці. І держава дає можливість підготуватися. А завдання керівників - оперативно спрацювати.  

Працюючи над питаннями порядку денного, члени комісії підтримали проєкт рішення щодо внесення змін до Статуту Рівненського обласного спеціалізованого диспансера радіаційного захисту населення. Вони стосуються зміни назви посади керівника: з головного лікаря – на директора. Відтак, диспансер став останнім серед комунальних медпідприємств області, де затверджують такі зміни.

Підтримали депутати і звернення Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка щодо погодження внесення змін до структури та штатного розпису.

Як пояснив директор РОКЛ Віктор Ткач, в лікарні вже кілька років працює відділення паліативної допомоги. Однак на виконання умов договору з Національною службою здоров’я України на базі відділення вони створюють відділ мобільної паліативної допомоги, в якому працюватимуть три лікаря та дві медсестри. Відтак, лікарня, як і раніше, надаватиме послуги паліативу стаціонарно і працюватиме на виїзді, одна вже маючи окремий підрозділ - як того вимагає НСЗУ.

Кілька питань порядку денного стосувалися погодження змін до фінансових планів медичних підприємств. Зокрема, в Рівненській обласній стоматологічній поліклініці та Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Після обговорення члени комісії їх погодили.