08-05-2020

Під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Однак з обмеженнями

Цього року День пам’яті та примирення і 75-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Рівненщині та в усій Україні відзначатимуть відповідно до карантинних обмежень. Не відбудеться жодних масових заходів та зібрань. Під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо» відзначення переміститься в онлайн. На вітання чекають 253 ветерани, які воювали у 1940-1945 роках та ті, хто захищав кордони України в сучасні дні. 

Керівники області – голова обласної ради Олександр Данильчук та заступник голови облдержадміністрації Сергій Гемберг зранку поклали квіти до пам’ятника «Загиблим за Україну» та на Дубенському меморіальному кладовищі.

«Зважаючи на карантин, ми вирішили ось так скромно в обмеженому колі вшанувати наших воїнів-визволителів. Покласти квіти і вклонитися тим, хто віддав свої життя за рідну землю – як у далекі 40-і роки, так і сьогодні, в сучасній Україні», - пояснив Олександр Данильчук. Він також наголосив, що саме старше покоління, а це ветерани та їхні родини, – найвразливіша категорія громадян. Тому рекомендував вітати їх телефоном, листівками, через соціальні мережі та засоби масової інформації.

У той же час карантинні обмеження стали приводом відзначити ці дні по-особливому. Так у різних районах області у місцевих газетах та соціальних мережах організували цікаві акції: хтось зібрав і поширив історії ветеранів свого села та воєнні фото, хтось демонструє історичні краєзнавчі відеоматеріали та відеоконцерти. Місцеві книгозбірні влаштували тематичні онлайн експозиції.