02-09-2024

Першокурсники релокованого на Рівненщину Луганського медичного університету вперше вдягнули білі халати

Новий навчальний рік уже втретє на Рівненщині розпочинає колектив Луганського державного медичного університету. Нагадаємо, цей вищий навчальний заклад релокувався в нашу область після повномаштабного вторгнення росії в Україну. І це було друге вимушене переселення з рідного Луганська після 2014 року.

Новоспечені студенти, їхні батьки, викладачі, а також запрошені друзі та партнери вкотре зібралися в укритті Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Це комунальне підприємство обласної ради вже кілька років має партнерські стосунки з університетом, надаючи йому навчальні площі.

- Свого часу обласна рада підтримала колектив Луганського державного медичного університету. Сьогодні кафедри та навчальні бази ЛДМУ працюють в шести лікарнях та диспансерах Рівненщини.  Приємно, що не зважаючи на складні обставини, університет  продовжує розвиватися, а кількість охочих стати вашими студентами щороку зростає. Чимало жителів нашої області вже мають студентські квитки ЛДМУ і невдовзі поповнять лави медиків та фармацевтів, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, вітаючи колектив вишу з початком нового навчального року.

Під час урочистостей відбулася традиційна церемонія, коли новоспечені студенти вперше одягнули білі халати. А ректор університету Сергій Смірнов вручив першокурсниці символічний студентський квиток.