16-03-2022

Переселенці, які хворіють на туберкульоз, можуть отримати ліки на Рівненщині

Фтизіатрична служба Рівненської області закликає вимушених переселенців, які страждають на туберкульоз, звернутися за медичною допомогою до місцевих медиків.

Зокрема, повне обстеження можна пройти у  КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» РОР, що у місті Рівне, на вулиці Дворецька, буд.108.

Зауважимо, що лікування туберкульозу в Україні безкоштовне.

- Наразі у нас на амбулаторному лікуванні перебуває 7 хворих з туберкульозом. Це мешканці Києва, Ірпеня, Бучі та Харкова, - розповів директор медичного центру Федір Аврука. - При зверненні переселенців в одного пацієнта туберкульоз діагностували вперше, а ще в одного виявили рецидив.

Завідувачка відділення, лікар-фтизіатр медичного центру Стецій Наталія наголошує: якщо раніше туберкульоз не діагностували, але останнім часом з'явилися типові симптоми цієї недуги - не баріться і відвідайте лікаря.

- Кашель, що триває понад два тижні, сліди крові у мокротинні, втрата ваги, нічна пітливість, субфебрильна температура, втома, слабкість, втрата апетиту - усі ці симптоми як поодинці, так і в різних поєднаннях можуть свідчити про наявність в організмі інфекції, - відзначила завідувачка відділення, лікар-фтизіатр медичного центру Стецій Наталія.

Також лікарі зазначають, що пройти медичне обстеження варто й у випадку контакту людини з хворим на туберкульоз.

 Телефон для довідок: 03622 65581