28-09-2022

Педагоги Клеванської спецшколи розповіли як навчати дітей з аутизмом

27 вересня на базі КЗ «Клеванська спеціальна школа № 2 І-ІІ ступенів» відбулося підсумкове засідання дослідно-експериментальної роботи «Науково-методичні засади створення моделі комплексної психолого-педагогічної та соціальної реабілітації й інтеграції дітей із загальними розладами розвитку (спектр аутизму)».

До участі у заході долучилися  голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній, заступник директора департаменту освіти і науки  ОДА  Марина Пашковська, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти РОІППО Оксана Колодич.

Педагогічний колектив Клеванської спеціальної школи № 2 І-ІІ ступенів творчо презентував власні напрацювання, досягнення і досвід шестирічної праці з проблем комплексної психолого-педагогічної допомоги і соціальної реабілітації дітей з аутизмом. Окрім того, розповіли про свої здобутки у використанні корекційних методів роботи для досягнення позитивних змін у навчанні та соціалізації дітей з аутизмом. Педагоги презентували також авторські доробки, що впроваджуються на заняттях із дітьми.