13-01-2021

Оздоровлення дітей на Рівненщині не скасовується

Діти Рівненщини, які потребують особливої соціальної уваги (а це діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій та ін.) у цьому році матимуть змогу оздоровитися, попри те, що наразі фінансування оздоровлення у межах відповідної програми відсутнє. Утім, важливо, аби до початку періоду оздоровлення поліпшилася епідемічна ситуація.

На цьому наголосив голова обласної ради Сергій Кондрачук, коментуючи інформацію, яку днями поширили у ЗМІ Рівненщини. Голова обласної ради зазначив, що відповідно до статті 76 Бюджетного кодексу України проєкт бюджету на наступний рік подає Департамент фінансів облдержадміністрації, і в поданому проєкті бюджету на вказану програму справді не було передбачено коштів на фінансування Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року .

- Оздоровлення дітей є дуже важливим напрямом, тим паче якщо йдеться про діток, яким потрібна особлива соціальна увага. Тож особисто поцікавився ситуацією. Як з’ясувалося,  торік кошти, спрямовані на фінансування цієї програми, не були використані у зв’язку з пандемією COVID-19 і відповідними обмеженнями. Оскільки ж зараз важко передбачити, якою буде ситуація із захворюваністю у період оздоровлення цьогоріч, було вирішено поки що цю програму не фінансувати. Безумовно, при перегляді бюджету у разі поліпшення епідемічної ситуації кошти на втілення заходів цієї програми повинні бути спрямовані. Принаймні, моя позиція є саме такою, - зазначив Сергій Кондрачук.