18-03-2019

Освіта – пріоритетна галузь розвитку держави

Сьогодні відбулася фахова майстерня для представників обласної та районних рад за участі керуючого справами виконавчого апарату обласної ради – керівника секретаріату Богдана Сологуба та його заступника Сергія Гаврилюка.

Головна тема заходу – «Бачення розвитку сфери освіти в контексті реформування системи влади». Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафту і газу Андрій Мазак розповів учасникам конференції про зміну освітньої філософії в умовах децентралізації влади, а також про впровадження управлінських інновацій в сфері освіти.

Він наголосив, що освіта – пріоритетна галузь розвитку держави.

«На сьогоднішній день відбуваються зміни в освіті вже в усіх регіонах країни. Зокрема, оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям із особливими потребами та дітям із сільської місцевості, а також забезпечення висококваліфікованими кадрами, здатними бути фасилітаторами, успішно проходити навчання», - зауважив Андрій Мазак.

Кандидат наук переконаний, що розбудова освітнього простору забезпечить належні умови для профільного та професійного навчання учнів.

Також Андрій Мазак розповів про повноваження районних, міських рад та рад ОТГ в рамках впровадження реформи освіти.