16-08-2024

Освітянка з Рівненщини стала переможницею Всеукраїнського педагогічного конкурсу

Керівниця гуртка «Українська мова» Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Наталія Шульжук здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості» у номінації «Дослідницько-експериментальний напрям».

За умовами конкурсу учасники представляли свої педагогічні здобутки у вигляді електронного портфоліо, яке включало відеофрагменти занять і виховних заходів, матеріали про інноваційні підходи в освітній діяльності та результати участі вчителя і його вихованців у міжнародних, всеукраїнських та регіональних проєктах.

Перемога Наталії Шульжук є результатом багаторічної педагогічної роботи. Вона – кандидатка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри стилістики та культури української мови РДГУ. 15 років успішно співпрацює з РМАНУМ. За останнє десятиліття під її керівництвом п’ятдесят манівців стали переможцями та призерами конкурсів різного рівня. Автор більше 70 наукових розвідок, учасник всеукраїнських та міжнародних конференцій.  

Серед матеріалів, які представила на розгляд журі Наталія Шульжук і який привернув увагу комісії - дослідницький проєкт "Засоби мовленнєвого впливу у публічних промовах Володимира Зеленського у період російсько-української війни". В дослідженні учениця РМАНУМ, випускниця Обласного наукового ліцею Софія Приварська (вчителька Наталія Сосюк), провела аналіз публічних виступів Президента України за перший рік повномасштабної війни: структуру виступів, контексти, техніки впливу і як це діє на аудиторію. 

Довідково: щорічний Всеукраїнський конкурс «Джерело творчості» проводять щороку з метою підтримки творчих педагогів закладів позашкільної освіти та поширення кращого досвіду в організації освітнього процесу з вихованцями.