29-09-2022

Освітяни Рівненщини отримали нагороди до професійного свята

У першу неділю жовтня в Україні відзначають День працівників освіти. З цієї нагоди у Рівному відбулися урочистості, де кращих педагогів області відзначили високими нагородами.

З професійним святом освітян привітали голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, перший заступник голови облдержадміністрації, голова постійної комісії з питань Регламенту обласної ради Сергій Подолін, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній.

- Як сказав Отто фон Бісмарк, війни виграють не генерали – війни виграють вчителі та священники. Від вчителя залежить, щоб кожен українець відчував себе українцем, кожен рівнянин – сином своєї малої батьківщини. Ви вчите наших дітей любити свою державу, любити малу батьківщину, любити людей. Останні кілька років - це виклик для системи освіти і для кожного вчителя. Нова українська школа, інклюзія, дистанційка, сімейні форми навчання… COVID 19 та війна лише довели, що межі досконалості наших вчителів немає. Ви продовжуєте працювати на різних фронтах: хтось захищає нас в лавах ЗСУ, хтось волонтерить, хтось продовжує навчати, навіть перебуваючи за межами своїх рідних шкіл та вишів. Вдячний вам за це! Бажаю кожному міцного здоров’я і якнайшвидшої перемоги нам усім! – такими словами привітав освітян Рівненщини голова обласної ради Андрій Карауш.

За високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток освіти Рівненщини цінним подарунком обласної ради він нагородив інженера-електроніка Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Дубровицької міської ради Василя Таборовця, який сьогодні служить в лавах ЗСУ. Нагороду йому передадуть колеги. 

Почесними грамоти облради відзначили вчительку початкових класів Рівненського ліцею №24 Рівненської міської ради Галину Дмитренко, вчительку історії Обласного наукового ліцею в м. Рівне Рівненської обласної ради Олену Кравчук, майстра виробничого навчання Вищого професійного училища №25 смт Демидівка Тетяну Русін та кандидата педагогічних наук, доцента, завкафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти МЕГУ ім. С. Дем’янчука Лілію Мельничук.