25-03-2024

Острозький військовий ліцей запрошує на День відкритих дверей   

Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м.Острог імені Костянтина Івановича Острозького - заклад спеціалізованої освіти, де здобувають освіту військового профілю з 13 років, одночасно здобуваючи базову або ж профільну середню освіту.

Випускники ліцею можуть продовжити своє навчання у вищих військових навчальних закладах.

Як повідомив на своєму Telegram-каналі Андрій Карауш, з 2001 року, тобто від часу створення закладу, там підготували понад 1200 юнаків, більшість з яких сьогодні працюють в різних силових структурах або воюють проти росії.

Вступають в ліцей на конкурсній основі, бо охочих більше, ніж може прийняти заклад.

Тут навчаються учні з 23 громад області, а саме: Рівненська – 42 учня; Острозька – 12; Березнівська, Здолбунівська – по 8 учнів; Дубенська, Сарненська – по 7 учнів; Костопільська – 6; Дубровицька – 4 учні; Корецька, Мізоцька, Шпанівська — по 3 учня; Вараська, Зарічненська – по 2; Здовбицька, Корнинська, Клесівська, Зорянська, Рокитнівська, Козинська, Олександрійська, Дядьковицька, Гощанська, Білокриницька – по 1 учню.

Наразі в ліцеї навчаються 117 учнів з Рівненської області, 16 – з Хмельницької, а також загалом 5 з Київської, Чернігівської, Житомирської та Закарпатської областей. Найбільше є дітей військових та учасників бойових дій, а також з багатодітних сімей.

Тож в найближчу неділю тих, хто хоче познайомитися з ліцеєм та його освітніми можливостями, запрошують на День відкритих дверей.

Гостям розкажуть про особливості навчання в закладі та які вимоги до вступників. Можна буде поспілкуватися з вчителями, офіцерами-вихователями та ліцеїстами.

Захід відбудеться 31 березня об 11:00. Адреса: м.Острог, проспект Незалежності, 62. 

Контакти: 068 000 35 02 – секретар приймальної комісії Ігор Тимощук.