14-09-2020

Олімпійський урок відбувся на Рівненщині

У День фізичної культури і спорту, який в Україні відзначили 12 вересня, вихованці комунального закладу «Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю» Березнівської районної ради влаштували Олімпійський урок. Цей захід щорічно проходить в усій  країні за ініціативи Національного олімпійського комітету.

В нашій області його організацію здійснює Відділення НОК України в Рівненській області за підтримки обласного комунального закладу «Спорт для всіх».  До ліцеїстів завітали: голова Відділення НОК України в Рівненській області, директор «Спорту для всіх» Микола Петренчук,  директор ДЮСШ «Колос» у м. Березне, ЗМСУ з боротьби греко-римської, учасник XXVI літніх Олімпійських ігор в м. Атланта (США, 1996 р.) Петро Коток, педагоги та тренеритренери.  Роль молодого посла «Олімпійського уроку  #BеАctive»-2020 виконала Дарина Тодерич, срібна призерка Чемпіонату України, учениця 10 класу відділення важкої атлетики Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю.

Олімпійський урок розпочався з руханки на місцевому стадіоні під гаслом BеАctive, яку провела Дарина. Потому захід відбувся на чотирьох локаціях, відповідно до видів спорту, які розвивають у навчальному закладі. А саме, боротьба греко-римська, важка атлетика, веслування на байдарках і каное та стрільба з лука. На кожному з майданчиків проходили майстер-класи та презентації цих видів спорту,  учасники дізнавалися про їх особливості та про досягнення спортсменів. 

Крім того, для учасників Олімпійського уроку провели вікторину на олімпійську тематику. За правильні відповіді юні спортсмени отримали сувеніри. 
За інформацією "Спорт для всіх"