02-12-2019

Олексій Бучинський ініціював звернення до Верховної Ради задля захисту підприємств заснованих об’єднаннями осіб з інвалідністю

2 грудня, з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбувся круглий стіл за участю представників громадських організацій людей з особливими потребами, профільних департаментів та управлінь Рівненської обласної адміністрації та обласної ради і керівниками підприємств.

«Упевнений, що в ході цього круглого столу ми напрацюємо значну кількість зауважень та пропозицій, які зможемо донести до депутатського корпусу ради та керівництва обласної адміністрації. Спільно із представниками громадського сектору нам вдасться їх розв’язати та зробити життя людей з інвалідністю простішим та комфортнішим», - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

У результаті  роботи круглого столу було виокремлено низку проблемних питань, які потребують негайного вирішення.  Зокрема у 2020 році втрачає свою чинність норма Податкового кодексу України, яка гарантувала пільгове оподаткування підприємствам, заснованих об’єднаннями осіб з інвалідністю.

Саме тому, на засіданні найближчої сесії Рівненської обласної ради, за ініціятиви Олексія Бучинського депутати розглянуть проєкт звернення до Верховної Ради щодо необхідності усунення наявних прогалин у законодавстві.