02-03-2020

Олександр Данильчук провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 2 березня, голова обласної ради провів особистий прийом громадян.

Жителі області звернулися до керівника з різними питаннями. Зокрема, представники колективу державного підприємства «Рівнедіпроводгосп» просять допомогти вирішити питання щодо виплати заробітної плати у зв’язку з ліквідацією даного підприємства.

Олександр Данильчук розглянув також колективне звернення мешканців села Малушка  Березнівського району щодо будівництва електролінії нового житлового масиву на вулиці Садовій. На даний вид робіт громаді необхідні 1 млн. 654 тис.грн. Люди звернулися до обласної влади з надією отримати з бюджету фінансову підтримку. Під час спілкування з представниками ініціативної групи, Олександр Данильчук доручив фахівцям виконавчого апарату обласної ради звернутися листами до відповідних інстанцій та віднайти можливі джерела фінансування.

На ім’я голови також надійшла скарга щодо роботи одного з обласних комунальних підприємств системи охорони здоров’я. Йдеться про механізми забезпечення пацієнтів штучними суглобами. Під час розмови порушили питання щодо вартості та якості відповідних імплантів, наявності необхідних сертифікатів на ці матеріали. Та загалом про якість надання медичних послуг, систему прийому аналізів та проведення різного роду обстежень коштом пацієнтів. Говорили передусім про людей похилого віку, які досить часто потрапляють на лікарняне ліжко з важкими переламами і потребують проведення складних і дороговартісних оперативних втручань. Очевидно, що для більшості пенсіонерів такі операції є фінансово непосильні.

Внести зміни до Перспективного плану формування територіальних громад Рівненської області – з відповідною заявою на ім’я голови звернулися з села  Мощаниця Острозького району. Заявник отримав роз’яснення, що відповідно до змін, внесених до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у грудні 2019 року, обласні ради втратили відповідні компетенції, а плани адміністративно-територіального устрою вивчають та затверджують на рівні Кабінету Міністрів України.