27-12-2019

Олександр Данильчук привітав зірку рівненського спідвею

27 грудня свій 60-й день народження відзначає триразовий Чемпіон СРСР у складі непереможного "СИГНАЛУ", ровесник рівненського спідвею, майстер спорту СРСР Анатолій Жабчик. З нагоди ювілею легендарного спідвеїста запросив до себе голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

«Почесна грамота і пам’ятний знак обласної ради – це та найменша подяка, яку ми можемо висловити цій легендарній особистості. Саме завдяки таким спортсменам, як Анатолій Павлович, у 80-х усі дізналися про рівненський спідвей. І навіть сьогодні, будучи ветераном спідвею, ця людина не припиняє завойовувати найвищі нагороди», - зауважив Олександр Данильчук.

Серед яскравих сторінок у спідвейній кар’єрі Анатолія Жабчика – триразовий чемпіон України серед юніорів (1977, 1978, 1979 рр.),  дворазовий срібний призер Чемпіонату України (1979, 1985 рр.), дворазовий чемпіон України у складі збірної Рівненської області (1985,1986 рр.), чемпіон України (1986 р.), срібний призер чемпіонату України на довгому треці (1986 р.). І це далеко неповний перелік досягнень.

Анатолій Жабчик неодноразово брав участь в Кубках Ветеранів та перемагав.
Він є суддею національної категорії з мотоспорту.

Вручивши Почесну грамоту та пам'ятний знак обласної ради, Олександр Данильчук поспілкувався з Анатолієм Жабчиком про реалії та найближче майбутнє рівненського спідвею. Адже саме цей вид спорту є однією з успішних візитівок як обласного центру, так і всієї Рівненщини. А те, що на змагання зі спідвею щоразу збирається стадіон уболівальників, свідчить про одне: цей спорт необхідно систематично підтримувати та розвивати.