10-07-2020

Олександр Данильчук привітав луцьких прикордонників

Сьогодні Луцький прикордонний загін відзначає 102-гу річницю. 11 липня 1918 року створено Третю Волинську кордонну бригаду Української Народної Республіки, яка дислокувалась в Луцьку. З цієї нагоди на плацу військової частини зібрались прикордонники, ветерани служби, представники влади та духовенства. Привітати захисників українського кордону приїхав і голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

«Уже 14 років я маю за честь висловлювати слова вдячності нашим прикордонникам. Так історично склалося, що саме ви є першими оборонцями державних рубежів. І моя Рівненська область – також під вашим надійним захистом. Тож щиро бажаю кожному, хто служить в Луцькому прикордонному загоні, головних в житті речей – міцного здоров’я, родинного затишку,  миру та процвітання рідній землі!» - зазначив Олександр Данильчук.

Начальник Луцького прикордонного загону, полковник Олег Вовк подякував передусім ветеранам прикордонної служби та усім прикордонникам за відданість та відповідальність під час виконання службових обов’язків. І вручив низку нагород.

«Луцький прикордонний загін – це є потужна структура, яка охороняє державний кордон України  протяжністю 545 км спільно з Польщею та Республікою Білорусь. І нас, прикордонників, об’єднує єдина мета – безпека держави!» - наголосив Олег Вовк.

Почесні грамоти та Подяки військовим прикордонної служби вручили також керівники Луцької міської ради та Волинської обласної ради та облдержадміністрації.

Урочистості заходу додав виступ відомого далеко за межами України військового оркестру Луцького прикордонного загону, який, до речі, цього року відзначає своє 60-річчя.