20-09-2020

Олександр Данильчук привітав лісівників Рівненщини з професійним святом

До структури обласного управління лісового та мисливського господарства входять 17 держлісгоспів та 132 лісництва. В лісовій галузі Рівненщини працюють кілька тисяч фахівців. 20 вересня цей великий колектив відзначив День працівника лісу.

З цієї нагоди на території Музею лісу, що розташований в Костопільському лісництві, відбулися урочисті заходи.  Працівників галузі привітав голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який сам має диплом інженера лісового господарства. 

"Лісове господарство - це стратегічна для нашої області галузь! Понад 760 тисяч гектарів території Рівненщини вкриті лісами. У нас працюють і потужні деревообробні підприємства, і невеликі цехи. Добробут багатьох людей пов'язаний з лісом,- зауважив Олександр Данильчук. - І держава повинна контролювати розвиток лісової галузі: боротися з незаконною вирубкою, браконьєрством, врегулювати цінову  та податкову політику. І, звичайно, вкладати ресурси, щоб наші лісівники працювали за найвищими сучасними стандартами! "- наголосив голова обласної ради. 

Випускник Української сільськогосподарської академії Олександр Данильчук з особливою приємністю привітав працівників лісу та вручив Почесні грамоти і пам'ятні знаки кращим фахівцям:

 

директору ДП «Висоцьке лісове господарство» Віталію Торчилі,

 

директору ДП «Сарненське лісове господарство» Олегу Легкобиті, 

 

старшому інспектору відділу кадрів ДП«Рокитнівське лісове господарство» Ользі Кибукевич, 

 

 

лісничому Сварицевицького лісництва ДП «Зарічненське лісове господарство» Русланові Мойсієвичу, 

 

 

провідному  бухгалтеру ДП «Дубровицьке лісове господарство» Богдану Міркевичу. 

 

 

За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства, депутата обласної ради Віталія Суховича, лісове господарство України потребує фахової стратегії розвитку.

"Нині обговорення проходить проєкт Державної стратегії управління лісами України до 2035 року, який розробило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Сподіваємося, що ми нарешті матимемо дорожню карту для розвитку нашої галузі,  - зауважив Віталій Сухович.  - Ми чекаємо на прозорий механізм реалізації деревини, зменшення податкового навантаження, внесення змін до законодавства щодо проведення оцінки впливу на довкілля та запровадження сезону тиші, чітке визначення статусу працівників державної лісової охорони".