11-12-2019

Олександр Данильчук бере участь в комітетських слуханнях з питань формування національної політики (оновлено)

Голова обласної ради Олександр Данильчук сьогодні бере участь в комітетських слуханнях на тему "Формування національної ідентичності та національно-патріотичного виховання як стратегічного напрямку державної політики України". Захід організовує Комітеті Верховної Ради України з питань молоді і спорту. 

На слухання запрошені народні депутати України, представники центральних, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, науковці, громадські діячі.  

Головує на слуханнях Голова Комітету Андрій Кожем'якін. Співдоповідачами є заступник Голови Комітету Василь Мокан, заступник Міністра молоді і спорту України Олександр Ярема та заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. 

"Лише останні кілька років держава нарешті звернула увагу на таке питання як національна політика, виховання патріотичної молоді. І почала підходити до цього стратегічно. В Україні  - за підтримки держави - почали знімати якісне кіно. Передусім фільми про наших національних героїв, про знакових історичних персон, які вплинули на хід історії нашої держави. Таке кіно не лише заповнює білі сторінки історії України, а й виховує патріотів, формує свідому українську націю, - зауважив голова обласної ради Олександр Данильчук. - У той же час, якщо говорити про український спорт, то завдяки наполегливій праці в першу чергу самих спортсменів та їхніх тренерів Україна утримає дуже високі позиції. Однак нам критично не вистачає сучасних спортивних баз, якісних майданчиків для масового заняття спортом. А це вже обов'язок органів влади створити таку інфраструктуру".

Якими саме повинні бути подальші кроки в державній політиці, яку стратегію обере керівництво України в питаннях формування національної ідентичності та виховання патріотизму, власне і стало головною темою обговорення цих слухань.