06-09-2022

Обласний волонтерській штаб надав допомогу майже 64 тис осіб

З початку повномасштабної війни російської федерації проти України, за ініціативою обласної ради, на базі Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру розгорнули обласний волонтерський штаб.

Очолювали його директор КЗ "Ветеранський простір" Ольга Яковлєва та директор Рівненського обласного музично-драматичного театру, депутат обласної ради Володимир Петрів.

За період діяльності Рівненського обласного волонтерського штабу було здійснено 24636 видач гуманітарної допомоги, завдяки чому допомогу отримали більше 63474 людини.

Про це сьогодні повідомила Ольга Яковлєва під час пресконференції щодо півріччя роботи волонтерського штабу. Участь в якій взяла голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Вікторія Опанасюк та голова постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією, перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Так, допомогу отримали:

225 видач -  для потреб бійців територіальної оборони;⠀

346 - Збройним силам України;

102 – за індивідуальними запитами військових;

15746 – вимушено переміщеним особам, які зверталися безпосередньо в штаб;

7420 – передано до територіальних громад Рівненщини для допомоги ВПО.  

- Також гуманітарна допомога спрямовувалася для приготування сухпайків, на військовий полігон, для військ Національної гвардії України, для приготування їжі військовим та ВПО, та для облаштування бомбосховищ, гуртожитків, таборів, церков, куди розселяли внутрішньо переміщених осіб, - розповіла Ольга Яковлєва.

За її словами, у гарячі точки та міста, де була дуже необхідна гуманітарна допомога, було відправлено 243 вантажів з Рівного до Києва, Одеси, Борисполя, Полтави, Слов'янська, Чернігова, Броварів, Харкова, Ірпеня, Обухова, Василькова, Дніпра, Бахмута, Вишгорода, Миколаїва, Макарова, Гостомеля, Бучі, Авдіївки, Фастова, Покровського, Борисполя, Сум, Запоріжжя, Житомирської, Харківської, Київської, Донецької областей, Борової.

До таких видач входили: лікарські засоби, берці, балаклави, спальники, каремати, вироби медичного призначення, термоковдри, індивідуальні військові аптечки, джгути, продукти харчування, одяг, взуття, засоби гігієни, ковдри, постіль, матраци, подушки, ліжечка, візочки, дитяче харчування, посуд та багато інших необхідних речей.

- Значною мірою закрити проблемні питання в організації роботи нашого волонтерського штабу допомогла участь в проєкті «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій і у межах якого нам вдалося виграти конкурс з проєктом «Рівненщина – разом переможемо». Керівник проєкту – волонтер штабу Алла Дорошева. Це допомогло залучити європейські кошти для вирішення питань логістики з перевезення гуманітарних вантажів; забезпечення якісної звітності, особливо під час прийняття звернень та фіксації видач; для надання інформації щодо роботи штабу та тих допомог, які надають держава, інші організації, зокрема – міжнародні, - додала керівниця штабу Ольга Яковлєва.

За 3 місяці роботи в межах проєкту вдалося:

- здійснити 35 поїздок в межах Рівненського району з доставки гуманітарних вантажів у волонтерський центр від інших волонтерських об’єднань, рівненських підприємств, організацій та габаритних вантажів, таких як меблі, побутова техніка, коляски, ін. тим, хто потребує з числа ВПО, а також частково задовольнити потребу в паливі під час переїзду штабу на нове місце розташування;

- прийняти та задовольнити близько 6000 звернень від ВПО, які зверталися безпосередньо до нашого штабу з фіксацією в напрацьованих волонтерами штабу звітних формах;

- розробити та виготовити 3000 буклетів з корисною для ВПО інформацією;

- провести 2 благодійні майстер класи на патріотичну тематику для дітей, в тому числі ВПО та благодійний ярмарок, на якому ми зібрали 9086 грн., які передали на купівлю автомобіля для потреб ЗСУ.

Нагадаємо, з 22 серпня обласний волонтерський штаб продовжує працювати на базі КП "Рівнекнига" РОР завдяки підтримці директора Олександра Савчука.