21-06-2023

Обласний науковий ліцей – перший заклад освіти в Україні, який працюватиме за авторською системою виховання інтелектуальної учнівської еліти

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України Обласний науковий ліцей в м. Рівне став учасником Всеукраїнського експерименту з теми «Авторська педагогічна система виховання інтелектуальної учнівської еліти в умовах наукового ліцею».

Про це повідомила сьогодні директорка КЗ «Обласний науковий ліцей в м. Рівне» Наталія Сосюк на засіданні звітної зустрічі з директорами закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування за участі першого заступника голови обласної ради Миколи Кучерука та голови постійної комісії з гуманітарної політики Алли Черній.

За її словами, Обласний науковий ліцей зараз знаходиться на третьому етапі Експерименту – затвердження стратегії Міністерством освіти і науки України. Працюють над проєктом спільно з Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічно освіти. Експеримент має тривати до 2026 року.

- Ми навчилися давати освіту і візія ліцею полягає в тому, щоб стати лідером в галузі наукової освіти, флагманом та рушієм освітніх інновацій, закладом освіти з інтелектуально-емоційним освітнім простором. Ми працюємо над тим, щоб виховувати випускника, який буде розбудовувати державу, який навчаюсь за кордоном повернеться в Україну, який буде справжнім патріотом нашої землі. І якщо буде потрібно, то візьме до рук зброю та буде захищати нашу землю. Таких в нас на сьогодні в ліцеї десятки випускників, - наголосила Наталія Сосюк.

В ході робочої зустрічі про свої здобутки впродовж навчального 2022-2023 року та перспективні плани розповіли також директори санаторних та спеціальних шкіл обласної ради.

Так, для прикладу 7 вокальних та інструментальних колективів великих і малих форм КЗ «Обласний мистецький ліцей в с. Олександрія» отримали 12 дипломів переможців у Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах. Також 17 учнів стали лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів у номінації «Соліст-бандурст» та 4 учнів у номінації «Соліст-вокаліст».

А вихованці КЗ «Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького»  за участь в командно-штабній грі «Кіберджура» були відзначені нагородами Департаменту гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України.

- Наші вихованці є призерами Всеукраїнської спартакіади серед допризивної молоді та Всеукраїнської спартакіади серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, - додав керівник КЗ «Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького»  Ігор Приступа.