03-07-2020

Обласній лікарні пропонують присвоїти ім’я відомого хірурга

З Рівненської обласної клінічної лікарні – на Рівненську обласну клінічну лікарню ім. професора Ю.С. Семенюка. З пропозицією присвоїти медзакладу ім’я знаного хірурга до Рівненської обласної ради звернулася Асоціація ортопедів-травматологів Рівненщини. Її обговорили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Геннадія Шевченка.

(На фото - голова постійної комісії Геннадій Шевченко та перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін)

Як йдеться в листі, Юрій Семенюк зробив величезний внесок у розвиток обласної лікарні та всієї ортопедо-травматологічної та хірургічної служби області. Зокрема, був один із творців нового методу оперування - лапароскопічної холецистектомії.  Доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України.

(На фото - Юрій Семенюк)

Свій професійний шлях він розпочинав у Рівненському обласному онкологічному диспансері, а з 1979 року незмінно працював на різних посадах в обласній лікарні. У 2000 році очолив цей заклад. За п’ять років, упродовж яких Юрій Семенюк був головним лікарем РОЛ, лікарня стала клінічним закладом та вийшла на вищий рівень діагностично-лікувального процесу. Крім того, з 1995 року Юрій Степанович був головним хірургом Рівненського обласного управління охорони здоров’я. Отримав низку високих державних та професійних нагород, серед яких ордени «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, Почесні грамоти Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Юрій Семенюк був депутатом Рівненської обласної ради чотирьох скликань (1990 – 2006 р.р.). Очолював постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров'я материнства та дитинства.

Пішов з життя 2013 року через хворобу.

(Депутати Ірина Савчук та Віктор Юзепчук)

Члени комісії підтримали пропозицію, висловлену у зверненні, та рекомендували обласній лікарні та Асоціації ортопедів-травматологів Рівненщини провести громадські слухання з даного питання. А також в подальшому звернутися до голови Рівненської обласної ради з проханням після надходження всіх необхідних документів внести відповідне подання на розгляд сесії обласної ради.

(Депутат Олександр Нестеренко)