21-02-2024

Обласний госпіталь ветеранів війни став навчальною базою для реабілітологів з інших регіонів

Як ми не раз повідомляли, на базі комунального підприємства обласної ради - Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни вже більше року працюють експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони навчають наших фахівців сучасним методикам реабілітації після складних травм.

Віднедавна ця співпраця вийшла на новий рівень. Окрім місцевих фахівців, іноземні колеги розпочали навчання для фізичних терапевтів й ерготерапевтів з інших регіонів України. Зокрема, навчають користуватися кріслами колісними, аби потім українські лікарі змогли передати ці знання та навички своїм пацієнтам. 

Як розповів начальник госпіталю, депутати обласної ради Андрій Бурачик, навчання відбувається поетапно: тиждень – одна група фахівців, тиждень – інша.

Зі свого боку, голова обласної ради Андрій Карауш пояснив, чому саме на базі нашого госпіталю фахівці ВООЗ проводять таке навчання.

- На базі госпіталю створений центр спінальної травми. Нещодавно там розпочала роботу лабораторія асистивних технологій – місце, де надають допоміжні засоби та послуги. Цепроєкт, за який ми вдячні Всесвітній організації охорони здоров’я. Тобто, в нашому госпіталі є база для навчання, перша в Україні візочкова майстерня, куди ВООЗ передала двісті крісел колісних для наших Захисників і Захисниць, - зауважив Андрій Карауш.