11-06-2024

Обласні заклади освіти уже готуються до нового навчального року

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася робоча зустріч керівників обласної ради та облдержадміністрації з директорами обласних закладів освіти. Головне питання – підготовка до нового 2024-2025 навчального року.

- У нас з вами є кілька місяців, щоб організувати якісний навчальний процес. Адже серед учнів наших шкіл та ліцеїв є обдаровані діти і діти з особливими освітніми потребами. І кожному з них ми повинні дати гарні знання, допомогти розвинути їхні таланти та соціалізуватися. І тут дуже важливою є співпраця керівника ЗО з територіальною громадою, в якій він розташовний, а також постійна комунікація з владою області, - наголосив заступник голови обласної ради Микола Кучерук.

Зі свого боку, ректорка РОІПП Алла Черній, яка є головою постійної комісії облради з питань гуманітарної політики, зауважила, що Міністерство освіти і науки України ставить перед освітянами нові завдання в розрізі реформи, яка триває. І вони стосуються не лише освітнього процесу, а й умов надання освітніх послуг, в тому числі забезпечення школярів якісним харчуванням. Тож керівники закладів освіти вже сьогодні мають працювати над тим, щоб підготувати свої школи та колективи до впровадження всіх цих змін. Йдеться, зокрема, і про кількість учнів, і про штатні розписи тощо.

Тож під час наради окремо обговорили результати моніторингу організації харчування дітей, а також питання охоплення начанням учнів з особливими освітніми потребами.

Реалізація Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища – також була в порядку денному зустрічі. Так, на сьогоді всі заклади загальної середньої освіти обласного підпорядкування забезпечені сховищами: деякі мають такий простір у своїх приміщеннях, деякі на умовах договору користуються сховищами громади.

Довідково. На Рівненщині діє 18 освітніх закладів обласного підпорядкування, де навчаються понад 3 тисячі дітей. Третина - з цілодобовим перебуванням.