08-04-2021

Обласний центр служби крові просить придбати спецавтомобіль

До Рівненської обласної ради звернулася директорка  КП «Рівненський обласний центр служби крові» Ліна Михальчук з проханням виділити кошти на придбання нового автомобіля.

Йдеться про транспортний засіб для заготівлі крові у виїзних умовах.

Це питання розглянули депутати на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик).

Ліна Михальчук пояснила, що обласний центр служби крові – єдиний заклад в області, який проводить заготівлю крові та її компонентів для усіх закладів охорони здоров’я області, обслуговуючи  понад 1,1 млн населення.

«Є райони, які дуже віддаленні від обласного центру, і донорам незручно доїжджати до нашого закладу, щоб здати кров. Тому є потреба у роботі виїзної бригади, але для цього потрібен нормальний автомобіль», - розповіла Ліна Михальчук.

За її словами, вартість такого автомобіля складає 1,1 млн грн, але його також потрібно обладнати мобільним холодильником для зберігання крові та принаймні двома донорськими кріслами. Так, загальна потреба складає 1,3 млн грн.

Також під час засідання депутат обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко наголосила на необхідності виділення коштів на капітальний ремонт даху центру служби крові.

Директорка підприємства відзначила, що відповідно до проєктно-кошторисної документації на ремонт потрібно 2,3 млн грн.

Члени комісії одноголосно підтримали два прохання та рекомендували облдержадміністрації при підготовці проєкту «Про внесення змін до обласного бюджетну на 2021 рік» відшукати можливість виділення цих коштів.