15-12-2020

Обласна рада звертається до Прем’єр–міністра України

Депутати обласної ради просять Прем’єр-міністра України провести зустріч із представниками всіх обласних рад України з метою розв’язання проблеми бюджетних заборгованостей за незахищеними статтями державного бюджету.

 

«Центральна влада перекладає на плечі місцевих громад розв’язання проблем, створених своєю політикою. Адже ті проєкти, реалізація яких розпочалася у попередніх роках і продовжилася у 2020 році, не отримають обіцяного державного фінансування, що ми бачимо, в тому числі, й у проєкті державного бюджету на 2021 рік.

Це проблема не тільки питання розвитку області, але насамперед соціальна, адже працівники, які залучені в цих проєктах, не отримають зарплату.

Хаос у діях центральної влади на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським повертає країну в часи Януковича, коли заморожували будь-які капітальні видатки, спрямовані на розвиток як на місцевому, так і на державному рівні», - йдеться у зверненні.

Також депутати просять виділити кошти з державного бюджету на фінансування захищених статей (заробітна плата, енергоносії) для тих районів, де існує бюджетна заборгованість.

За таке звернення проголосувало 47 депутатів.

Весь текст документа – за посиланням