05-03-2022

Обласна рада звернулася до лідерів світових держав та керівництва НАТО з вимогою про закриття неба над Україною

Закрити небо над Україною та негайно надати нашій державі допомогу у вигляді винищувачів, інших засобів протиповітряної оборони – такі вимоги сьогодні одноголосно підтримали депутати Рівненської обласної ради на пленарному засіданні позачергової сесії.

За відповідне звернення Рівненської обласної ради до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, Урядів та парламентів країн-членів НАТО, Послів та дипломатичного корпусу усіх держав НАТО проголосував 51 депутат.

Текст звернення - нижче

В Україні десятий день триває війна. Російська агресія – це війна проти Українського народу, який став на захист свободи та європейських демократичних цінностей. Ворог хоче знищити не лише Українську Незалежність, він фізично хоче знищити українців як націю.

За цей час загинули тисячі мирних українців, серед них - діти. Окупантом руйнуються житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури: лікарні, освітні заклади тощо.

Забрані життя наших громадян й руйнування спричинені здебільшого нальотами військової авіації та ракет, що тотально б’ють по українській території. Результати цього варварства бачить увесь світ.

З огляду на це Рівненська обласна рада звертається до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, Урядів та парламентів країн-членів НАТО, Послів та дипломатичного корпусу усіх держав НАТО з вимогою про закриття неба над Україною та негайного надання нашій державі допомоги у вигляді винищувачів, інших засобів протиповітряної оборони.

 

Також депутати розглянули та підтримали питання щодо делегування Рівненській обласній державній військовій адміністрації окремих повноважень на період дії воєнного стану в Україні.

Внесли вони й зміни до регламенту Рівненської обласної ради 8 скликання, які дають змогу проводити сесійні засідання в дистанційному режимі.