17-06-2020

Обласна рада таки звільнила від орендної плати частину підприємців

На період карантину суб’єкти господарювання Рівненщини, які орендують майно в обласних комунальних закладах, проте через карантинні обмеження діяльності не проводять, звільняються від сплати орендних платежів. Відповідне рішення № 1709 від 5 червня 2020 року прийняли депутати Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, що на початку квітня голова обласної ради Олександр Данильчук листами звернувся до керівників комунальних підприємств, закладів та установ з проханням проконтролювати, як фактично підприємці використовують орендоване майно. І в разі призупинення господарської діяльності через карантин, звільнити їх від сплати оренди.  

Після того, як депутати обласної ради підтримали таку ініціативу своїм рішенням, виконавчий апарат ради проінформував керівників обласних комунальних підприємств, установ та закладів щодо механізму реалізації цього рішення. Відповідно до документу, орендодавці повинні здійснити перерахунок орендної плати на підставі заяв орендарів, які мають підтвердження того, що не здійснювали господарської діяльності на орендованих площах.