28-11-2023

Обласна рада стає майданчиком для комунікації територіальних громад на міжнародному рівні

Для цього у виконавчому апараті РОР нещодавно створили окремий відділ. А сьогодні відбувся захід, присвячений міжнародному співробітництву на рівні громад і регіонів. 

До участі у тренінгу запросили представників ТГ Рівненщини: проєктних менеджерів та фахівців з питань міжнародного співробітництва та залучення інвестицій. 

- Україна стоїть на порозі підписання Угоди про кандидатство щодо вступу в Євросоюз. А в основі формування та існування ЄС лежить політика добросусідства та рівних можливостей, балансування економік і розвиток громад. Якщо ми говоримо про євроінтеграцію, то розуміємо, що вона відбуватиметься передусім на рівні громад. Крім того, в програмі відновлення України та нашого вступу до Євросоюзу основна роль відводиться регіонам і ТГ, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи учасників навчання.

(Голова обласної ради Адрій Карауш)

Серед спікерів тренінгу – працівники обласної ради, управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА, апарату Верховної Ради та медіасередовища.

Теми, які обговорювали,  – досвід міжнародного співробітництва обласної ради, платформи та сервіси, які допомагають у пошуку іноземних партнерів, основи дипломатичного протоколу та правила використання державної символіки, інформаційна безпека. Адже в час війни особливо важливо дбати про інформаційну гігієну в соціальних мережах.

- Дуже важливо, щоб українські делегації, шукаючи партнерів в інших країнах, позиціонували себе не як прохачів чи шукачів допомоги, а як рівноправних учасників. Ми маємо, що запропонувати світові в багатьох галузях, до прикладу, ІТ, розвиток електронних та адміністративних послуг, доступність медицини тощо, - додав голова обласної ради Андрій Карауш.