23-12-2022

Обласна рада просить розширити перелік пільгових категорій, які мають право на безоплатний проїзд

Депутати обласної ради просять у керівництва держави внести зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Зокрема, обласна рада клопоче про розширення права безоплатного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів, право на 50% знижку при користуванні міжміськими залізничними, повітряними, водним та автомобільним транспортом не лише на батьків військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження  військової служби, а й на усіх членів їх родин, що належать до першої черги спадкоємців відповідно до чинного законодавства.

«Адже у загиблих Захисників і Захисниць залишаються не лише батьки, а й дружини, чоловіки, осиротілі діти. І часто вони більше потребують підтримки у вигляді безоплатного проїзду, ніж батьки-пенсіонери, які мають таке право  відповідно до інших законів.

Переконані, що усі члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України повинні постійно відчувати підтримку державних органів та місцевого самоврядування, незалежно від місця свого проживання. Вони мають отримувати гідну матеріальну допомогу і пенсію та користуватись встановленими законодавством пільгами, в тому числі щодо безоплатного проїзду», - йдеться у зверненні.

Відповідний проєкт рішення підтримали 51 депутати.