24-05-2024

Обласна рада підписала меморандум про співпрацю щодо облаштування модульних будинків на території військового госпіталю

Меморандум про співпрацю підписали сьогодні Рівненська обласна рада, Рівненська ОДА та товариство «Нова пошта».

Проєкт передбачає встановлення 10 модульних житлових будинків котеджного типу на базі комунального підприємства «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни». Тут будуть жити захисники, які відновлюються після поранень. Будинки повністю інклюзивні, з усіма умовами, адаптовані для пацієнтів з інвалідністю, або для тих хто пересувається на кріслі колісному.

Як пояснив Андрій Бурачик, будиночки не тільки покращать умови перебування пацієнтів, а це також важливий елемент реабілітації, навчання та адаптації до мирних умов та повсякденного життя. Кожен будинок розрахований на двох людей, тому там зможуть також проживати члени родини захисників.

Виготовлятиме  будинки релоковане з Харкова підприємство.

Співзасновник ТОВ "Нова пошта"  Вячеслав Климов розповів, позитивні відгуки про Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни він почув від бійців – працівників Нової пошти, які там проходять реабілітацію та реадаптацію після поранень.

Нагадаємо, що в госпіталі триває будівництво нового лікувального корпусу. Завдяки цьому буде розширено потужності госпіталю: збільшено кількість ліжко-місць, оновлено медичне обладнання та створено безбарʼєрний простір для осіб з інвалідністю.

Тут також діє спеціалізований центр фізичної та реабілітаційної медицини. У майбутньому планують створити Національний центр спінальної травми.