22-12-2020

Обласна програма з енергоефективності буде продовжена

Сьогодні на постійній комісії з економічних питань та комунальної власності під головуванням Андрія Пехотіна депутати розглянули питання «Про внесення змін до Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки».

Нагадаємо, що з 2014 року діє ця програма, згідно з якою, з обласного бюджету здійснюється співфінансування проєктів, що спрямовані на підвищення рівня енергоефективності. За цей період вдалося реалізувати 226 проєктів. 

 Загалом орієнтовний обсяг фінансування проєктів становить 132,2 млн. грн., з яких 119,9 млн. грн. – кошти з обласного бюджету. Так, за період 2018-2020 роки було виділено на їх реалізацію 39,4 млн. грн. А у 2021 році на фінансування програми передбачається 15 млн. грн. з обласного бюджету. Зауважимо, що обсяг коштів на реалізацію проєктів з енергоефективності щорічно визначається при затвердженні та внесенні змін до обласного бюджету Рівненської області в межах наявних фінансових ресурсів. 

На переконання голови обласної ради Сергія Кондрачука, ця програма є дієвою та потрібною. 

«Заходи, які впроваджуються за програмою енергоефективності, дозволяють говорити як про суттєву економію енергоносіїв та бюджетних коштів, так і про поліпшення якості надання послуг», - зауважив Сергій Кондрачук.

Так, члени комісії одноголосно рекомендували голові обласної ради винести це питання на розгляд чергового пленарного засідання.