02-09-2022

Обласна лікарня облаштувала власну кисневу станцію

На базі КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» облаштували власну кисневу станцію.

Капітальний ремонт кисневої станції розпочався ще в березні. Вартість генератора кисню та будівельних робіт сягає понад 10 млн грн.

За словами керівника КП «РОКЛ ім. Ю. Семенюка» Віктора Ткача, потреби лікарні киснем відтепер буде забезпечено у повному обсязі.

Як розповів Віктор Ткач кисневі станції, виготовлені за принципом PSA, дозволяють виробляти кисень з чистотою 90-959 в необхідній кількості прямо на місці і бути незалежним від поставок скрапленого кисню або кисню в балонах.

За умови постійної роботи, кисневі станції окупають себе за період 6-12 місяців. Генератор кисню MAS-OXY-86 виробляє 86 м3/год. або 1427 л/хв. кисню. Крім того, станція має можливість видавати очищене, підготовлене, осушене, стиснене повітря, яке можна використовувати для роботи медичного обладнання. Потужність кисневої станції по видачі стисненого повітря становить 1290 м3/год, - додав керівник підприємства.

Під час робочого візиту до підприємства з роботою кисневої станції ознайомився перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.