23-05-2023

Обласна дитяча лікарня знайшла нових партнерів у Польщі

Днями у польському місті Замость відбулося підписання Договору про партнерство між Рівненською обласною дитячою лікарнею та Воєводською комунальною некомерційною лікарнею ім. Івана Павла ІІ. Таким чином сторони юридично закріпили попередні домовленості про співпрацю.

Рівненську делегацію під час візиту представляли директор РОДЛ Віталій Бойко та завідувачка Неонатального центру РОДЛ, депутатка Рівненської обласної ради Катерина Макарчук.

Угода передбачає роботу над спільним проєктом, який обидві лікарні готують для подання на Програму транскордонного співробітництва «Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027», яка впроваджуватиметься у прикордонних регіонах двох країн.

31 травня відбудеться стартова конференція Програми, де оголосять перший конкурсний набір проєктних пропозицій за двома напрямками: здоров’я та довкілля.

В подальшому переможці зможуть розраховувати на фінансову підтримку спільних проєктів з боку Європейського Союзу.

Нагадаємо, що презентація Програми Interreg NEXT Польща-Україна щодо співпраці на 2021-2027 у сфері охорони здоров’я відбулася у м. Жешув у квітні цього року під час Форуму транскордонного співробітництва. Участь у ньому брали і представники Рівненщини, зокрема, Рівненської обласної дитячої лікарні.