26-05-2022

Обласна дитяча книгозбірня уклала Меморандум задля захисту прав дітей, в тому числі дітей-ВПО

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, комунальні заклади, підприємства та установи Рівненщини запровадили низку нових послуг, мета яких – допомогти як жителям області, так і внутрішньо переміщеним людям впоратися з непростими реаліями. Окрім гуманітарної, культурної, просвітницької, це ще й правова підтримка, в першу чергу переселенців.

Відтак КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» обласної ради днями уклала Меморандум про співпрацю з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Це дасть можливість книгозбірні розширити спектр своїх послуг та реалізовувати проєкти, спрямовані на захист прав дітей.

В бібліотеці переконані, що в умовах воєнного стану саме діти потребують особливого захисту їх прав, а дорослі повинні добре орієнтуватися у відповідному законодавстві.

Відтак співпраця з правниками допоможе проводити просвітницьку роботу, інформувати та консультувати родини з дітьми, в тому числі і родини ВПО.

Меморандум передбачає проведення спільних навчально-виховних заходів, популяризацію правових знань, підвищення юридичної грамотності дітей та підлітків. Це, зокрема, проєкти «Я маю право. Я дитина!» та «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», які планується реалізувати.