28-06-2023

Обдарована молодь відпочиватиме у профільній літній школі МАН

Від сьогодні офіційно відкрито профільну літню школу Рівненської Малої академії наук учнівської молоді за напрямами «Рівненщина на культурній мапі Україні» та «Світ до 2050 року у контексті розвитку людства та технологій».

В ній навчатимуться 26 переможців II та III етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії України.

Впродовж майже двох тижнів обдарована молодь поглиблюватиме свої теоретичні знання, ознайомиться зі знаковими історико-культурними місцями краю Дубна та Луцька. Також на вихованців МАН чекають практикуми, тренінги з психології, мистецтвознавства, етнології, релігієзнавства, арт-терапія, технічні відкриття та розробки.

А працюватимуть з юними науковцями кращі науковці області – доктор наук, кандидати наук, старші наукові співробітники, методисти наукових відділень РМАНУМ, фахові психологи.

Привітали учасників літньої школи заступник голови обласної ради Віталій Ундір та перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

- В жахливому протистоянні добра і зла, я впевнений, що ми переможемо. Але попереду на нас чекає велика відбудова. І саме ваше покоління, з вашими знаннями і досвідом, має побудувати нову країну – країну без корупції, країну з новими технологіями, країну в яку будуть повертатися, а не виїжджати, країну, де ми всі разом будемо жити під мирним небом. За вами успішне майбутнє нашої країни. Тож бажаю вам у літній школі отримати приємні і цікаві враження і з новими силами крокувати до нових досягнень та звершень, - наголосив Віталій Ундір.

Манівка Дарина, яка була у профільній літній школі у 2021 році, розповіла, що неймовірно щаслива потрапити у цьогорічну школу.

- Літня школа МАН – неймовірні емоції та цінний досвід. Це можливість знайти нових друзів, обмінюватися ідеями, створювати спільний простір, а головне це драйвово і креативно проведений час. Дякую нашим ЗСУ за таку можливість, - поділилася емоціями Дарина.

Організувати профільну літню школу МАН вдалося завдяки Обласній програмі підтримки молоді на 2021-2023 роки.