12-07-2024

«Новий образ України» можна побачити в обласному краєзнавчому музеї

До Дня Хрещення України та Дня Української державності, який відзначатимемо 15 липня, в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка під назвою "Новий образ України".

До експозиції увійшли сучасні ікони, автором яких є Олександр Левчук - священник Православної Церкви України. Родом отець Олександр з Волині. 20 років присвятив церковному служінню у Дніпропетровській області. Був єдиним духівником тоді ще Київського патріархату на чотири райони. Учасник двох українських майданів. У 2019 році через хворобу повернувся на рідну Волинь.

Експозиція "Новий образ України" розкриває авторське бачення українських ікон, відсилаючи нас в історію України та знакові моменти сьогодення. Крім того, частину виставки займуть ікони іншої серії "Врятовані святині". Їх привезли з храмів тих регіонів України, де російські окупанти нищили українську духовність і культуру.

Картини про війну протоієрей Олександр Левчук почав малювати після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У серпні 2022-го він презентував свою першу серію – "Українські ангели", яка показує простих українців на захисті держави як на фронті, так і в тилу. 

"Новий образ України" в рівненському музеї відкриють 15 липня о 12:00.

Нагадаємо, раніше роботи священника експонували в Дубенському замку.

(Фото - архівне, з експозиції в Дубенському замку)