03-12-2019

Новий корпус відкрили в обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів

Офіційне відкриття відбулося сьогодні у КЗ «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації інвалідів» Рівненської обласної ради

Як зауважив директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак будівництво корпусу розпочалося у 2018 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«Новий спальний корпус розрахований на понад 50 ліжко-місць. Тут особи з інвалідністю I-III групи можуть отримати комплексну реабілітацію, яка включає комплексний підхід, що полягає в поєднанні різних видів та форм реабілітаційних заходів».

За його словами комплексна реабілітація включає послуги медичної та фізичної реабілітації, а також соціальної та психологічної реабілітації.

До слова, в обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів можуть отримати реабілітацію особи з різними нозологіями, що здатні до самообслуговування, які мають I-III групу інвалідності та проживають на території Рівненської області. Окрім того вони повинні  перебувати на обліку в органах соціального захисту населення.

На відкриття завітали депутат обласної ради Віталій Ундір, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак та керівники інших соціальних закладів Рівненщини.

Після офіційної частини відбувся урочистий захід з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають сьогодні, 3 грудня.