04-12-2018

Нове медичне обладнання отримали всі районні лікарні Рівненщини

Сьогодні перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк взяв участь у шостій обласній медичній конференції «Лікування та профілактика хвороб систем кровообігу у Рівненській області».

На початку засідання Сергій Свисталюк спільно з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком вручили сертифікати на отримання медичного обладнання представникам усіх районних лікарень області. Обладнання було закуплено в рамках проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Розпочався захід із виступу консультанта з управління субпроекту Світового банку в Рівненській області Сергія Рибачка, який розповів про реалізацію проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку в Рівненській області.

Окрім того, в ході засідання представники центральних районних лікарень Рівненщини доповідатимуть про стан надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання у медзакладах: досягнення, виклики, проблеми. А на завершення конференції керівник центру Моніторингу і оцінки Центру Громадського здоров’я виступить з темою: «Школи здоров’я» як ефективний інструмент профілактичної роботи на первинній ланці медичної допомоги.

Підсумує обласну медичну конференцію начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук.