26-05-2021

Низку кадрових рішень планують розглянути на сесії 2 червня

Тривають засідання постійних комісій Рівненської обласної ради на етапі підготовки до четвертої сесії восьмого скликання, яка запланована на 2 червня. Сьогодні на спільне засідання зібралися депутати постійних комісій з питань екології, природокористування, охорони довкілля та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (голова – Юрій Кузнюк) та з питань будівництва та розвитку інфраструктури (голова комісії – Василь Яніцький).

Депутати розглянули Обласну цільову програму індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» на 2021-2023 роки та Регіональні Правила надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам на селі. Рекомендували винести на розгляд сесії зміни до Програми розвитку та підтримки Обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне» та зміни до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2017-2021 роки.

Погодили низку питань, які стосуються лісового господарства та користування мисливськими угіддями.

Крім того, розглянули низку кадрових рішень. На розгляд сесії планується винести сім проєктів рішень щодо керівників шести комунальних підприємств та одного комунального закладу. У більшості з них сплив термін контракту, тож після завершення прийому документів від претендентів, кандидатури мають пройти погодження постійних комісій, перш ніж питання будуть винесені на розгляд сесії.   

(Олександр Ковальчук)

Так, на місце директора КП «Автобаза» претендує лише одна людина - це Олександр Ковальчук, який наразі виконує обов’язки керівника.

Очолити КП «Міжнародний аеропорт Рівне» мають намір троє: нинішній його директор Ігор Насинюк, експерт проєкту Євросоюзу «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та генерального плану» Кирил Новіков та слідчий територіального управління Державного бюро розслідувань (м.Львів) Олександр Якубець.

На посаду директора Рівненського обласного бюро технічної інвентаризації документи подав також лише один претендент – нинішній керівник обласного БТІ Микола Тарасюк.

(Микола Тарасюк)

Чинний керівник підприємства «Рівнекнига» Олександр Савчук так само єдиний, хто виявив бажання керувати обласною мережею книгарень.

(Олександр Савчук)

Очолити КП «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» готовий колишній заступник голови Дубровицької районної ради Олександр Задорожний.

На посаду директора КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» претендує депутат Острозької міської територіальної громади Вадим Бондарчук.

А комунальний заклад «Навчально-курсовий комбінат» Рівненської обласної ради може очолити нинішній виконувач обов’язків керівника Дмитро Сільман.

(Дмитро Сільман)

Також під час спільного засідання депутати обговорили питання внесення змін до обласного бюджету та інші важливі для Рівненщини проєкти рішень.