08-05-2021

Ніколи знову: На Рівненщині вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук разом із першим заступником голови ОДА Сергієм Подоліним, головою Рівненської територіальної громади Олексндром Третяком, депутатами обласної ради та представниками силових структур відвідали Майдан Магдебурзького права.


 

Там вони вшанували пам’ять загиблих героїв України, які віддали своє життя за незалежність нашої держави, покладанням квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну».

Після цього, з нагоди 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на військовому меморіалі кладовища «Дубенське» відбувся мітинг-реквієм «1939-1945». Ніколи знову».

Представники влади Хвилиною мовчання вшанували визволителів України та Європи від окупантів у 1939-1945 рр.

Сергій Кондрачук у своєму виступі зауважив, що ми маємо всі підстави пишатисия нашим внеском у перемогу над нацицзмом, не применшуючи при цьому внесок інших країн.

 "Для багатьох українців День перемоги над нацизмом - знаменна подія і велике свято.Так було впродовж останніх 76-ти років і так буде! Дорога громадо, вітаючи усіх з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми згадуємо усіх, хто тоді загинув. Ми дякуємо і бажаємо здоров'я усім, хто вижив. "Ніколи знову" - під таким гаслом ми зустрічаємо ці дні впродовж останніх років. Ніколи знову і Слава Україні" - сказав Сергій Кондрачук. 

Після мітингу усі присутні поклали квіти до могил загиблих героїв.