30-06-2020

«Ні - трудовому рабству»: профспілки вийшли на попереджувальну акцію протесу

Сьогодні біля обласної ради відбулася попереджувальна акція протесту організована Рівненською обласною федерацією профспілок. Як зауважив голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, така акція сьогодні проводиться по всій Україні.

Учасники протесту просять не допустити ухвалення Верховною Радою України законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок.

Мова йде про законопроект №2681, який комітет Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняв рішення рекомендувати парламенту схвалити його у першому читанні.

Микола Шершун наголосив, що цей закон містить дискримінаційні норми щодо прав працівників і профспілок, порушує Конституцію і закони України, міжнародні акти та конвенції.

 

«Це рішення було ухвалене попри численні звернення профспілок всіх рівнів з приводу неприпустимості розгляду у Верховній Раді зазначеного законопроекту без його попереднього обговорення. Антинародну позицію Комітету не розділяють понад 100 тисяч профспілчан», - сказав голова Федерації профспілок Рівненської області.

Окрім того, учасники акції вимагають відставки Голови Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової.

У зверненні підготовленим профспілкою зазначається, що Галина Третьякова проводить антисоціальну політику та зайняла антигуманну позицію по відношенню до громадян.

«В Україні законодавчі норми щодо соціальної політики будуються на принципах рівності громадян і не можуть ставитись у залежність від оцінки п. Третьяковою «якості» отримувачів державного соціального та економічного захисту.

Профспілки Рівненщини також вражені просуванням п. Третьяковою антилюдських проектів законів «Про працю». Вважаємо, що з такими поглядами вона не може очолювати Комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів», - йдеться в документі.

Микола Шершун оголошені звернення передав першому заступнику голови обласної ради Сергію Свисталюку та першому заступнику голови ОДА Сергію Подоліну та попросив надіслати їх до Президента України та Голови Верховної Ради України.

Сергій Свисталюк наголосив, що профспілкам майже завжди вдавалоcя досягати порозуміння з владою в процесі діалогу.

«Надіюсь, що Верховна Рада України почує пропозицію всіх профспілок України. Впевнений, що можна знайти не тільки порозуміння, але й рухатися далі захищаючи соціальні інтереси всіх працівників України», - відзначив перший заступник голови обласної ради.