21-12-2021

«Не для галочки»: підбито підсумки втілення обласної програми національно-патріотичного виховання у 2021 році

Підсумки втілення цьогоріч заходів Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки підбили сьогодні усі причетні. До заходу долучився голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Нагадаємо, Обласну цільову соціальну програму національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки затверджено рішенням Рівненської обласної ради від 2 червня 2021 року № 154.

Цьогоріч у межах програми було втілено 18 заходів, до яких загалом долучилося близько 25 тисяч наших молодих земляків. Усі заходи були різноплановими – культурологічними, освітньо-виховними, інформаційно-просвітницькими. Загалом на фінансування заходів програми в обласному бюджеті цьогоріч передбачено 835 тисяч гривень.

- Дякую усім, хто долучився як до розробки програми, так і до її втілення за усіма чотирма стратегічними напрямками. Дуже тішить те, що втілюються заходи програми  не просто «для галочки». Наша програма НПВ набирає обертів і стає все популярнішою. Не маю жодних сумнівів, що й у наступні роки заходи програми фінансуватимуться, а їхнє число тільки зростатиме, - зазначив Сергій Кондрачук.

Підбили сьогодні й  втілення проєктів – переможців обласного конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надавалася фінансова підтримка у 2021 році. Нагадаємо, загалом журі відібрало п’ять проєктів, на втілення яких було спрямовано 160000 грн.

Звіти засвідчили, що в ході втілення проєктів їх ініціаторам вдалося реалізувати багато важливих для громади заходів Зокрема у межах проєкту «Невідомі герої нашого краю», втіленого ГО «Корецька варта», активісти зуміли ідентифікувати імена частини бійців УПА, які брали участь у битві під Гурбами та поховані у братській могилі с. Залізниця. А громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», втілюючи історично-просвітницький проєкт «Наші герої», випустила інформаційну брошуру «Визначні постаті Рівненщини» з цікавою інформацією про наших видатних земляків.