14-03-2020

На Рівненщині працюватимуть штаби та цілодобова гаряча лінія з питань коронавірусу

Сьогодні голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук взяв участь у селекторній нараді в облдержадміністрації з питань запобігання поширенню коронавірусу.

Також  обговорили питаня введення обмежувальних заходів на території області. На засіданні були присутні медики, правоохоронці, прикордонники, залізничники, представники ДСНС, голови районних техногенних штабів, РДА та ОТГ. 

Від сьогодні в області починає роботу цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА. Такі ж діятимуть в кожному районі. Крім того, сьогодні з 16:00 години розпочала працювати обласна гаряча лінія 0 800 500 078.  За цим номером кожен мешканець області зможе отримати інформацію щодо протидії коронавірусу.

Крім того, під час наради нагадали про необхідність з особливою увагою відстежувати власне самопочуття та стан здоров'я членів своєї родини. І за першої тривоги звертатися до сімейних лікарів.

Також уникати великого скупчення людей. Адже саме задля цього в області ввели карантин та скасували масові заходи.  

У той же час у закладах торгівлі працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області провели роз’яснювальну роботу щодо дезінфекції приміщень.  

Надіслані листи щодо проведення постійних дезінфекцій у транспортних засобах всім перевізникам Рівного та області, у тому числі й у на залізничному транспорті.

З 16 березня в області мають закрити всі речові ринки.