24-05-2023

Нагородили переможців цьогорічної учнівської олімпіади «Знавці Біблії»

На Рівненщині вона відбувається вже вшосте. Цьогоріч свої знання святого письма демонстрували 25 тисяч 36 учнів 3-11 класів з 448 закладів освіти області. Учасники  представляли 55 громад усіх 4 районів.

Як розповів засновник конкурсу, директор Дубенської гімназії «Премудрість» Сергій Скоропляс, олімпіада проходила упродовж лютого-травня 2023 року у декілька етапів. Спершу діти демонстрували свої знання Біблії на базі закладів освіти. Найкращі з них перейшли у другий – обласний етап.

На всіх етапах захід активно підтримала Рівненська обласна рада. Тут і відбулося нагородження переможців конкурсу. А це 27 дітей з різних громад Рівненщини. 

Нагороди кращим юним знавцям Біблії, а також премії у розмірі 5 тисяч гривень від партнерів олімпіади Slavic Christian Church Lincoln вручили голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, перший заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Подолін, депутати обласної ради та партнери проєкту.

Серед переможців є і діти ВПО: 3-класниця Єва Панасюк з Херсону та 4-класниця з Мелітополя Дарина Кобизь.

- Приємно, що з кожним роком все більше дітей на Рівненщині виявляють інтерес до Святого Письма і беруть участь в цій олімпіаді. Шість років тому переможців обирали з-поміж 3200 дітей, які представляли лише один район. Сьогодні учасників вже понад 25 тисяч. І географія олімпіади охоплює всю область. Упевнений, що ці діти вже знайшли свій життєвий дороговказ та сформували ціннісний світогляд. І за такими громадянами - майбутнє України. Тому Рівненська обласна рада й надалі підтримуватиме виховну та освітянську стратегію, яка базується на стійких моральних та християнських цінностях, - зауважив голова обласної ради Андрій Карауш, вітаючи учасників та переможців олімпіади.

За ініціативи Андрія Карауша під час урочистостей Подяками обласної ради нагородили і педагогів, які підготували дітей до олімпіади.

Нагадаємо, що організаторами учнівської олімпіади «Знавці Біблії» є Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, департамент освіти і науки Рівненської ОДА та громадська спілка «Покликані перемагати».