13-08-2024

Надання послуг з психічного здоров’я у громадах обговорили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

Сьогодні відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській обласній державній (військовій) адміністрації. Серед учасників - представники профільних структурних підрозділів ОДА, керівники комунальних закладів області, представники райдержадміністрацій, органів державної влади та тергромад. Рівненську обласну раду представляв заступник голови Віталій Ундір.

Ключовим питанням, яке розглянули на засіданні - хід реалізації на Рівненщині Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», створеної за ініціативи Олени Зеленської.

Учасників проінформували про утворення Робочої групи з питань підтримки психічного здоров'я.

Регіональною координаторкою програми ментального здоров'я "Ти як?" у Рівненській області стала директорка "Денного центру соціально-психологічної допомоги" Олена Бобровська.  

Вона розповіла про цілі, завдання та етапи реалізації цієї програми, серед яких: розвиток та створення мережі підтримки ментального здоров’я в області, підтримка сімей та близьких осіб з ментальними розладами, забезпечення доступу до якісної психологічної допомоги, картування послуг із підтримки ментального здоров’я.

Олена Бобровська також проінформувала про те, що у шести громадах Рівненщини будуть працювати консультанти, які посилять інтеграцію компонентів ментального здоров’я в усі місцеві політики відповідно до потреб та можливостей кожної громади.

Програма "Ти як?" охоплює усі сфери життя громади: від освіти, культури, соціального захисту  до ветеранської політики та медицини, забезпечуючи потреби всіх категорій населення.