04-07-2024

Національна поліція України сьогодні відзначає професійне свято

Відповідно до Указу Президента від 4 квітня 2018 року № 97 цим днем визначено 4 липня.

Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції Рівненської області відбулися урочистості, під час яких поліцейських вітали керівники регіону, колеги по силовому блоку, духовенство.

Ось декілька цифр, про які звітують самі правоохоронці:

- у поточному році опрацьовано понад 91 тисячу повідомлень громадян;

- слідчі й дізнавачі розпочали понад 5 тисяч кримінальних проваджень, з них про підозру повідомлено у майже трьох тисячах кримінальних проваджень, 3068 КП скерували до суду;

- задокументовано 123 факти незаконного поводження зі зброєю;

- зареєстровано 432 кримінальні правопорушення, пов’язаних з наркозлочинністю.

Крім того, працівники управління стратегічних розслідувань припинили діяльність п’яти організованих злочинних груп та злочинної організації, діяльність яких була пов’язана з незаконним переправленням осіб через державний кордон та розтратою бюджетних коштів.

Працівники кіберполіції виявили 215 кримінальних правопорушень, встановили та задокументували діяльність 65 осіб, яким слідчі повідомили про підозру у вчиненні кіберзлочинів.

Патрульні поліцейські реагували на понад 54 тисячі викликів та склали більше 38 тисяч адмінматеріалів.

Працівники управління поліції охорони здійснили більше семи тисяч виїздів на спрацювання сигналізації, повідомлення громадян та затримали 53 особи.

За весь час існування (з 2019 року) Рівненська академія патрульної поліції підготувала та випустила 1871 слухача. Наразі в Академії проходять первинну професійну підготовку ще 111 здобувачів освіти.

Варто нагадати і про проєкт «Поліцейський офіцер громади». На сьогодні у всіх 64 ТГ Рівненщини служать 108 поліцейських, які живуть та працюють безпосередньо на території ТГ. Невдовзі їх підсилять ще 87 поліцейських, які проходять навчання.

Триває і реалізація проєкту «Офіцер служби освітньої безпеки», який стартував у січні цього року. Офіцери безпеки служитимуть у 88 закладах загальної середньої освіти Рівненщини, зокрема, у Рівному та школах Сарненського і Вараського районів.

Під час урочистостей відзначили і фахівці відділу вибухотехнічної служби. Вони брали участь у розмінуванні деокупованих територій Київської, Харківської, Херсонської областей. Розміновували звільнені від ворога території й працівники кінологічного центру зі своїми чотирилапими напарниками.

Згадали і тих колег, які сьогодні боронять Україну.Наші поліцейські служать у зведеній бригаді поліції «Хижак» та у складі оперативно-тактичного угрупування «Волинь», а також в об’єднаній штурмовій бригаді «Лють». 

На жаль, є і втрати. З лютого 2022 року колектив поліції Рівненщини втратив сімох поліцейських, які загинули, захищаючи Україну. Сьогодні їх вкотре вшанували хвилиною мовчання.

- Вітаю вас з 9-ю річницнею створення Нацполіції – нової поліції довіри. Це ті, хто в першу чергу захищає і приходить на допомогу, а не карає. Завоювати цю довіру дуже важко, але втратити легко. Від усього депутатського корпусу обласної ради висловлюю слова вдячності усім підрозділам Нацполіції Рівненщини: це наші патрульні поліцейські, ювенальна поліція, поліція охорони, офіцери громади, офіцери освітньої бзпеки, кіберполіція. І бажаю бути вірним присязі, гордо нести звання поліцейського, а наступне професійне свято відзначати з Перемогою України! - наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи поліцейських Рівненщини.

З нагоди Дня Національної поліції України, представникам особового складу керівники області  вручили нагороди обласної ради та облвійськадміністрації.

Свої відзнаки вручили також представники інших силових структур.