20-09-2023

На сесію обласної ради виноситься 44 питання

22 вересня відбудеться пленарне засідання 19-ї сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання.

Рішенням президії до порядку денного внесено 44 питання. Більшість із них депутати опрацювали під час роботи в постійних комісіях.

Це, зокрема, звіт голови обласної ради за рік роботи, інформація керівника обласної прокуратури про результати діяльності правоохоронних органів упродовж І півріччя 2023  року.

Є в порядку денному низка кадрових питань, що стосуються укладання контрактів з керівниками чотирьох комунальних установ.

Визначатимуться депутати і щодо внесення змін до статутів кількох обласних комунальних підприємств та закладів.

Затверджуватимуть передавальні акти п’ятьох закладів соціальної сфери, в яких відбулася реорганізація.

Надаватимуть дозволи на списання основних та транспортних засобів, які перебувають на балансі обласних КЗ та КП.

Депутати «скажуть своє слова» і щодо електронної петиції, яка стосується скасування їхнього ж рішення від 10 квітня 2023 року за №699 «Про питання заборони Української православної церкви».

Крім того, за рекомендацією постійної комісії з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування до порядку денного внесено питання про інформацію в.о. начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Рівненській області, яке стосується ситуації навколо ремонту мосту через річку Случ біля міста Сарни на автодорозі державного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Розглянуть депутати і клопотання щодо присудження державний нагороди жителям області: Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам та Почесної грамот ВРУ.