03-06-2020

На сесію обласної ради винесено 53 питання

Відбулося засідання президії Рівненської обласної ради, на якому розглянули та погодили порядок денний 32-ї сесії сьомого скликання, котра має відбутися 5 червня.

За рекомендаціями постійних комісій до порядку денного було додано 8 питань, а члени президії доповнили його ще кількома зверненнями до вищого керівництва держави.

Зокрема, за пропозицією голови постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Бориса Бірука, на розгляд сесії винесено Звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання фінансування державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 Міністерства охорони здоров’я України» у період передачі закладу з державної у комунальну власність міста Вараш. З проектом даного рішення можна ознайомитися за посиланням:

https://ror.gov.ua/proyekti-rishen-oblasnoyi-radi/pro-zvernennya-rivnenskoyi-oblasnoyi-radi-do-kabinetu-minist-1591193123

Крім того, заступник голови обласної ради Олексій Бучинський вніс пропозицію та президія підтримала її розглянути на сесії іще два питання: «Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно прийняття Постанови Кабінету Міністрів України про Заходи щодо реалізації Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо недопустимості перегляду мовного законодавства».

А от остаточні рекомендації щодо внесення змін до бюджету депутати очікують після засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, яке має відбутися 5 червня перед засіданням сесії. З-поміж іншого, за пропозицією керівника фракції Радикальної партії Олега Ляшка Оксани Лозової, розглянуть можливість виділити кошти на закупівлю препарату для дітей з резистентною формою ювенального ревматоїдного артриту (орфанні захворювання).

Загалом, до порядку денногосесії внесено 53 питання. Окрім низки звернень, депутати планують внести зміни до кількох обласних програм, а саме:

Обласної програми з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19,

Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2017-2021 роки,

Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року,

Обласної програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення на 2018-2022 роки.

Також депутати розглянуть питання щодо контрактів з директорами  двох обласних комунальних закладів - Тучинського геріатричного пансіонату та Острозького психоневрологічного інтернату, а також про зміну типу, перейменування та реорганізацію інших закладів обласної комунальної власності.

Нагадаємо, що є в порядку денному питання щодо діяльності КП «Міжнародний аеропорт Рівне» та «Рівнеоблводоканал».

З узгодженим порядком денним за підсумками президії можна ознайомитися за посиланням:

https://ror.gov.ua/anonsy/5-chervnya-plenarne-zasidannya-tridcyat-drugoyi-sesiyi-oblas-1588746762

Пленарне засідання сесії розпочнеться об 11.00 за адресою майдан Просвіти, 2 з онлайн трансляцією на сайті обласної ради та на YouTube-каналі Рівненської обласної ради.