17-03-2023

На сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали низку важливих звернень до керівництва держави

Під час засідання 16-ї сесії Рівненської обласної ради депутати в цілому розглянули 50 питань порядку денного. Серед яких – низка звернень до вищого керівництва держави, які стосуються важливих питань життя країни.

Зокрема, більшістю підтримали Звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики з пропозицією повернути історію України до переліку обов’язкових предметів для вступу до закладів вищої освіти.

«В умовах повномасштабної російської агресії проти України, яка супроводжується відвертою, брехливою, ідеологічною та інформаційною експансією, вивчення та викладання історії України набуває особливої ваги і є вкрай необхідним засобом захисту державних інтересів у освітній, культурній та духовній сферах», - йдеться у зверненні обласної ради.

Також обласна рада звертатиметься до партнерських регіонів Рівненської області щодо недопущення спортсменів рф і білорусі до міжнародних змагань.

«Для росії та білорусі спорт не існує поза політикою – він є її продовженням. Ці країни-терористи схильні в будь-який спосіб створювати хибне уявлення про справжню мету своєї політики, використовуючи спортсменів, як ідеологічну зброю для реалізації своєї людоненависницької пропаганди, підсилення бойового духу російської армії та зомбованого російського народу і впливу на рішення інших держав щодо підтримки України у боротьбі за свою Свободу, Незалежність та Європейський вибір, - йдеться у тексті звернення. - З початком повномасштабної війни проти України двері світового спорту перед обличчям росії та білорусі зачинилися. І вони мають бути зачинені й надалі. Адже спорт – це вікове надбання цивілізованого світу, частиною якого росія та білорусь перестали бути».

Текст відповідного звернення підтримали більшість присутніх в залі обранців.