11-10-2021

На Сарненщині відбувся OlympicLab

Ґендерна рівність у спорті - цією темою розпочалась зустріч вихованців Сарненського ліцею «Лідер», що на Рівненщині, з Софією Кушнір -  майстром спорту України з вільної боротьби та сумо, чемпіонкою України та Європи з вільної боротьби та сумо серед дівчат до 16 років.

 Захід був проведений  в рамках всеукраїнського освітнього проєкту  OlympicLab, що впроваджується НОК України спільно з Coca-Cola Foundation.

На початку зустрічі Софія поділилася з присутніми власною історією про те, як прийшла в спорт, участь у змаганнях, перемоги, труднощі та родинну підтримку.  Окремо зауважила, що багато видів спорту, які вважались чоловічими, наразі освоюють жінки та навпаки. Адже сьогодні, часто ламаючи багатовікові стереотипи, дівчата та юнаки мають рівні можливості для досягнення успіху, зокрема, і у спорті. Юна атлетка відповіла на запитання присутніх, що виникли під час зустрічі.

Для учасників заходу працівники комунального закладу «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради також запропонували цікаву і динамічну програму, що складалась із чотирьох спортивних конкурсів та олімпійської вікторини.

На завершення всі учасники та переможці змагань отримали подарунки від Відділення НОК України в Рівненській області. Свої нагороди отримала і Сарненська територіальна громада за 3 місце у конкурсі «Олімпійське літо».